Koronavírus tájékoztató

Az Eldorádó Kosárlabda Egyesület az alábbi intézkedéseket vezeti be 2020. szeptember 1-től, melyek az Egyesület összes eseményére, tagjára és játékosára vonatkoznak. A szabályozás az aktuális törvényi változásokhoz történő igazodással változhat, ezért kérjük kövessétek a folyamatosan frissülő információkat!

A 2020. szeptember 1-től bevezetett rendelkezések az Eldorádó Kosárlabda Egyesület minden edzésére, mérkőzésére és rendezvényére egyaránt vonatkozik.

 1. A sportolóknak és edzőknek felhívjuk a figyelmét a személyes felelősségre!
  A közösség tagjaként nem csak maguk, hanem társaik egészségéért is felelősek, magatartásukkal mindent meg kell tenniük azért, hogy mások egészségét is megvédjék.
 2. Amennyiben egy edzéseket látogató sportoló környezetében megbetegedés történik, haladéktalanul értesítenie kell edzőjét és az Egyesületet, és a továbbiakban a járványügyi protokolloknak megfelelő intézkedéseket kell végrehajtani, az edzéseken történő részvételét pedig fel kell függeszteni. A sportoló a járványügyi protokollban foglaltak teljesülése után járhat újra az edzésekre, azaz a két hetes karantén időszakot követően negatív koronavírus teszt birtokában csatlakozhat újra a közösséghez.
 3. Az edzések és mérkőzések zártak, oda csak az egyesület segítői és a játékosok léphetnek be a beléptetési szabályoknak megfelelően (7-es pont).
  A játékosok hozzátartozói NEM léphetnek be az öltözői folyosóra, ott csak a játékosok és az egyesület segítői tartózkodhatnak.
  A hozzátartozók az intézményekben előzetesen kijelölt helyeken várhatják meg a sportolókat.
 4. Sportoló érkezése:
  • Csak egészséges sportoló induljon el az edzésre.
  • Amennyiben a sportoló 37,3 foknál magasabb testhőmérsékletet vagy betegség tüneteit tapasztalja magán, NE induljon el sem edzésre, sem mérkőzésre.
  • Legkésőbb 15 perccel az edzés kezdete előtt érkezzen meg a sportoló az edzés/mérkőzés/esemény helyszínére.
  • Ha egy sportoló tömegközlekedéssel érkezik az edzésre, úgy számára kötelező a szájmaszk használata az utazás során.
  • A sportolók számára az öltözők használata biztosított.
 5. Amennyiben az edzés/mérkőzés helyszínén az öltözőhöz tartozó vizesblokkok használata megengedett, úgy kötelező betartani az intézmény üzemeltőtéjenek előírásait, különös tekintettel a 1,5m-es távolságtartásra.
 6. Az edzés vagy mérkőzés végeztével a sportolónak és a segítőknek a létesítményt haladéktalanul el kell hagyniuk. Az edzésre és az edzésről haza vezető utat a lehető legrövidebb úton, más személyekkel a fizikai kapcsolatot kerülve, megfelelő távolságot tartva kell megtenni (tömegközlekedés esetén maszkban!).
 7. Az Eldorádó Kosárlabda Egyesület vezetősége fenntartja magának a jogot, hogy a járványügyi helyzet változásának függvényében bármikor újra beszüntesse edzéseit.