Történetünk

Csapatunk 1995ben alakult és 2001-től egyesületként működve  foglalkozik kosárlabdával. Jelenleg 35-40 fiatal edzés-, és versenyzési lehetőségét biztosítja.

A kortalanok

Az Egyesület megalakulásának célja kezdetben, a környéken streetballozó fiatalok szervezett egyesületbe tömörítése, versenyeztetése volt, de azóta jócskán túlszárnyaltuk az eredeti elképzeléseinket.

1998-ban, kivívtuk a lehetőséget az NB II.-es bajnokságban induláshoz, ahol már az első szezonban stabilan a középmezőnyben szerepeltünk. Ezt az eredményt sikerült megismételni egy évvel később is. Ezek után a felnőtt csapat mellett beindítottuk tartalék és utánpótlás csapatainkat is. Sajnos addigi szponzorunk 2000-ben megvonta támogatását, emiatt nem tudtuk vállalni az NB II-es bajnoksággal együtt járó magasabb költségeket. Ekkor született a feloszlás szélén álló Entrópia KE hamvaiból a mostani Eldorádó Kosárlabda Egyesület.

A felnőtt csapat a következő szezonban a Budapest „A” osztályban tudott elindulni. Azóta egymás után háromszor bajnoki címmel zártuk a versenyidőszakot, és az aranyérem mellé a 2001/2002-es és egy évvel később is begyűjtöttük -a Budapest Bajnokság osztályainak győztesei között megrendezett- Szuperkupa első helyét is. 2001-ben kettő, 2002-ben csupán egyetlen mérkőzését vesztette el felnőtt csapatunk (arra, hogy egy csapat vereség nélkül zárja a bajnokságot, 15 éve nem volt példa!). 2001 – 2006 között utánpótlás csapatot is indítottunk az „Ifi” korosztályos bajnokságban.

2006 után az utánpótlás játékosaink felnőttek. Újabb teremidők-, edző és anyagi források hiányában egy csapattá zsugorodtunk, együtt edzenek és játszanak a felnőttekkel.

Együtt toljuk a szekeret azóta is, – jelenleg – a Budapesti „A” csoportban, lehetőségeinkhez képest remek eredménnyel.

Célunk ezt a pozíciót megtartani, onnan feljebb kerülni, illetve minél több csapattal megmérettetni magunkat.